Som liten minns jag att jag hade någon slags skräck för el. Min mamma skrämde mig alltid med att säga att jag skulle akta mig för ”gammal el” som hon trodde fanns kvar i till exempel en glödlampa som jag skulle byta. Under många år, ända upp i de sena tonåren, trodde jag på att det kunde finnas kvar ”gammal el” i ledningar och lampor. Av någon underlig anledning började jag istället att intressera mig för el när jag skulle välja inriktning på gymnasiet, vilket faktiskt har lett till att jag idag arbetar som elektriker i Helsingborg. Ibland kan det gå precis tvärtemot vad man faktiskt tror.

Att arbeta som elektriker

Först fick jag så klart gå utbildningar för att bli elektriker men jag gillade verkligen att studera elektronik, vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra. Inte min mamma heller för den delen, hon är ett ännu större frågetecken än jag själv när vi pratar om detta. Det var nog inte någon i min familj som trodde att jag skulle studera elektronik. Min rädsla för el gjorde mig nyfiken på vad det var som var så farligt så att man kunde dö, allt enligt vad min mamma präntade in i mig.

Jobba med el i Helsingborg

Helsingborg är ingen jättestor stad, det inser vem som helst efter att ha varit på besök en helg. De flesta stannar nog inte ens kvar i Helsingborg utan mellanlandar bara för att åka vidare över till Danmark. Men trots att Helsingborg är litet så finns det ganska många företag som behöver elektriker så än så länge har jag inte behövt jaga arbete direkt. Jag har inte varit arbetslös en endaste vecka sedan jag gick klart min utbildning till elektriker så jag skulle verkligen säga att marknaden är god än så länge.