Alltså, vilken resa vi har varit med om. För en tid sedan upptäckte vi att våra syllar i ett av husets rum hade drabbats av någon sorts fuktskada. Vi hade länge känt en lite unken lukt i rummet men kunde inte riktigt placera vart det kom ifrån. Efter ett tag kontaktade vi ett företag som fick komma hem till oss och undersöka saken och det visade sig då att det var våra syllar som var angripna. Det hade gått så pass långt att vi var tvungna att göra ett syllbyte.

Sanerade med ett svampdödande medel för att förhindra framtida mögelangrepp

Jag är så tacksam för att vi kom i kontakt med ett så proffsigt företag som kunde hjälpa oss med detta på ett förvånansvärt smidigt sätt. Vi kunde fortfarande bo i huset under den här tiden, det var bara just det drabbade rummet vi inte kunde vistas i under själva syllbytet. Det dom gjorde var att dom öppnade väggen inifrån för att sedan ta bort väggreglarna etappvis för att sedan få nytt friskt virke på plats. De sanerade även med ett svampdödande medel för att förhindra framtida mögelangrepp.

Äntligen är vi av med den unkna lukten och har ett friskt hus att bo i

Avslutningsvis lade dom även in en så kallad fuktspärr mellan själva bottenplattan och den nya syllen. Det sista man vill när man satt in nytt och friskt virke är ju att det skall tränga in fukt som förstör och skapar fuktskador. Hela den här processen var över förväntan smidig och vi är så tacksamma över den proffsiga och snabba hjälp vi fått. Äntligen är vi av med den unkna lukten och har ett friskt hus att bo i.