Bara för några månader sedan så hade jag oturen att åter igen bli av med mitt jobb. Första gången jag fick lämna mitt jobb var samma år som covid19 bröt ut i Sverige. Företaget jag arbetade på då var ganska litet och förlorade mycket pengar på att försäljningen sjönk, flera fysiska butiker fick slå igen och personal avskedades. Andra gången jag fick gå nu senast var efterdyningar av covid19 och 12 stycken anställda fick sägas upp. Jag blev så trött efter att ha sökt en massa liknande arbeten att jag bestämde mig för att ändra yrke helt, jag ska jobba som larminstallatör i Borås.

Larminstallatör sökes

Att jobba som larminstallatör i Borås var inget jag någonsin ens hade haft en tanke på. Men efter att ha jobbat som säljare i så många år var jag ganska trött på det faktiskt, jag behövde ett jobb där jag fortfarande kom i kontakt med människor men inte behövde pusha fram mitt budskap hela tiden. Plötsligt såg jag en arbetsannons där det stod ”Larminstallatör i Borås sökes, utbildning ingår”, nu jäklar tänkte jag ska jag söka direkt. Kanske skulle detta passa mig bra!? Jag sökte jobbet och det tog ett tag innan någon hörde av sig så mitt infall hade nästan förträngts till dom ringde upp mig.

Jobba som larminstallatör

Jag blev helt chockad när dom ringde upp mig för att berätta att dom kunde tänka sig att anställa mig på prov efter att jag hade fått en intern utbildning i att installera larm. De första veckorna gick så fort så jag trodde att jag bara varit där i några dagar. Det var jätte mycket nytt att lära men jag tyckte det var intressant att se andra arbeta som larminstallatörer och sög i mig precis all information, så när det var min tur att visa vad jag dög till så gjorde jag väldigt bra ifrån mig och nu arbetar jag som larminstallatör på prov i några månader till.