Är du på jakt efter en bra golvsystem lösning? Då har jag ett riktigt bra tips till dig som jag själv använde mig av i samband med vår nybyggnation här hemma för ett par år sedan, nämligen ventilerade golvsystem. Det finns lösningar som fungerar bildar en riktigt effektiv fuktspärr mellan övergolvet och betongplattan för att se till att huset håller sig friskt och att ni som bor där får en bra och god inomhusmiljö.

Viktigt att anpassa golvutrymmet med bra ventilation, avfuktning och uppvärmning

Just fuktskador kan uppstå lätt eftersom inomhusluften och utomhusluften innehåller olika mängder fukt. Det finns även påverkande faktorer så som årstid, väder och levnadsvanor hos er som bor i huset. Det är på grund av detta som det är extra viktigt att anpassa golvutrymmet med bra ventilation, avfuktning och uppvärmning. Det är ju ingen nyhet att det kan bli otroligt omfattande och kostsamt om man råkar ut för en vatten-, fukt eller mögelskada. Det kan även vara hälsofarligt då det ofta påverkar inomhusmiljön på ett negativt sätt.

Det fungerar som ett effektivt skydd även mot farliga gaser som exempelvis radon

Genom att välja detta system för ventilerade golv får man ett riktigt bra skydd mot allt detta, samtidigt som det hindrar mögel och fukt från att uppkomma i själva golvkonstruktionen. Det bidrar även till att golven får en behaglig temperatur som är trivsam för inomhusmiljön. En annan riktigt bra funktion med ett sådant golvsystem är att det fungerar som ett effektivt skydd även mot farliga gaser som exempelvis radon. Man får verkligen allt i ett och jag vill varmt rekommendera er till att spana närmare på detta alternativ om ni finner behovet.