Vad har du på dig när du är ute i naturen? Dina gamla jeans och en fleecejacka? Eller tillhör du den skara som har senaste friluftsbyxorna och en Gore-Tex jacka?

Själv tycker jag att friluftskläder ska vara sköna att ha på sig. De får inte strama och ska vara följsamma. Sen vill jag också ha kläder som tål lite regn. Så jeans går tyvärr bort. Och fleecejackan är bara med som förstärkningsplagg.

Jag väljer friluftsbyxor i stretch och en jacka som är vindtät och vattentät. Men givetvis med andasfunktion.

Många tror att man måste ha friluftskläder från något välkänt varumärke, men det behövs inte alls. Oftast får du betala mycket för det där märket utan att få någon extra funktion eller bättre kvalitet.

Handla friluftskläder online

Även om många sportaffärer har ett sortiment av friluftskläder så är det oftast enklare och billigare att handla dessa online. Jag har hittat en webbutik som passar mig jättebra och då vet jag också vilken storlek jag ska välja och vet också vad jag kan förvänta mig av plaggen. Det är så smidigt att sitta hemma i soffan och shoppa. Ska jag besöka sportaffärerna i stan tar det lång tid och jag måste också besöka flera olika för att hitta det jag vill ha. Dessutom blir det mycket dyrare.

Jag använder dem jämt

Jag använder mina friluftskläder vid många olika tillfällen. Främst när vi är ute och vandrar, men också på vardagspromenaderna och när jag jobbar i trädgården.

Att använda mina friluftsbyxor vid jobb i trädgården är jättebra. De är smidiga att använda när jag kryper omkring i rabatterna och rensar ogräs. Det kan bli jordiga och smutsiga, men oftast räcker det att borsta av dem för att få bort fläckarna. Min friluftsjacka använder jag hela tiden. Jag har den vid vandring, när jag ska till jobbet eller iväg och handla.