Nu när våren är här fullkomligt exploderar det i alla svenska hem. Alla skall greja i trädgården, röja och rensa inför sommarens härliga dagar. Detta upplever många vara en stressig tid då väldigt mycket bör hinnas med. Så kände vi i stort sett varje år förut, tills vi valde att anlita hjälp för detta. Att anlita professionellt folk till hjälp med diverse trädgårdstjänster har gjort sådan stor skillnad för oss. Nu kan vi fokusera på finliret här hemma som att kratta, få i ordning altanen och plantera nytt i våra land. Det räcker gott och väl på att-göra listan för vår del.

Trädfällning – årets fokus

I år har vi valt att fokusera på att anlita någon för trädfällning. Vartenda år har vi suttit och sagt att vi måste ta ner vissa träd på vår tomt men det har liksom inte blivit av, så nu är det hög tid för just detta. Fördelen med att anlita hjälp till detta är att det spelar ingen roll hur dumt till träden står, de har olika metoder för alla sorters trädfällning. Det vanligaste sättet att fälla ett träd på är att fälla det från marken eller använda sig av en skylift. Men är det så att trädet står nära exempelvis en fastighet och är svåråtkomligt så fäller man oftast trädet via så kallad sektionsfällning, alltså bit för bit.

Anlita hjälp även för stubbfräsning

Det skall bli så skönt att äntligen bli av med dessa träd som så länge stört oss nu. Vi har även tänkt passa på att anlita hjälp med stubbfräsning då vi har några riktigt stora och djupt rotade stubbar i vår trädgård. Vi har tidigare lagt så mycket tid och kraft på att få i ordning vårt boningshus så nu när det är tipptopp är det dags att vi lägger ner lite tid på att få trädgården lika fint.